SILVER BEAUTY MEZOTERÁPIA
SILVER BEAUTY FŐOLDAL MEZOTERÁPIA

SZAKIRODALOMBÓL

A Silver Beauty anti-aging szalon szakirodalom ismertetője:

nyitott könyv

Tartalom:A bőr pigmentzavarai

A normál bőrszínt a vérerekben lévő hemoglobin mennyisége és minősége, a hámsejtek melanin-tartalma, oxidációs állapota, valamint a szaruréteg lipidjeiben oldott karotinok határozzák meg. Kóros állapotban egyéb festékanyagok is találhatók a bőrben, melyek jellegzetes elszíneződést okoznak.
A melanin természetes bőrfesték, a bazális rétegben elhelyezkedő melanociták melanoszóma sejtszervecskéiben termelődnek. A bőr színét nem a melanociták mennyisége hanem az aktivitásuk határozza meg.
A melanin kémiailag nem egységes anyag. A hipofizis egyik hormonja fokozza aktivitásukat.
Az ösztrogének és progeszteron szintén serkenti, a kortiozol pedig gátolja a festék termelést.
Fokozott pigment termeléssel járó elváltozások:
a szeplő, mely kb 4-5 éves korban jelenik meg az arcon, mellen, vállon, felkaron. Napozás hatására feltűnővé válik, télen gyakran eltűnik.
Lentigó: éles szélű, kerek vagy ovális, világosbarna foltok. Néhány mm-től több cm átmérőjű lehet. Általában születéskor már látható.
Májfolt, gyakori pigment rendellenesség. A száj körül, a homlokon vagy az arcon megjelenő, éles szélű, szimmetrikus, világosbarna foltok. Általában a terhesség alatt, a belső elválasztású mirigyek zavaraiban, menstruációs rendellenességekben vagy gyógyszerek pl. fogamzásgátló tabletták szedése következtében alakul ki.
Gyulladás utáni pigmentfoltok: a gyulladással járó bőrbetegségek egy részénél a gyógyulás után pigmentfolt maradhat vissza.
Fizikai hatások is okozhatnak foltokat a bőrön, napozás után erős hőhatás, tartós nyomás pl. ruha vagy szandálpánt.
Néhány illatszer, parfüm és a napfény együttes hatása a nyak két oldalán okozhat elváltozást.
Gyógyszerek szintén okozhatnak foltosodást, hormonok, antibiotikumok vegyületei is kiváltok lehetnek.
Néhány betegséghez is társulhat pigmentáció, hormon betegségek, vérképzőszervi, máj- és anyagcsere zavarok.

A pigmentfoltok kezelésére általában a halványításból és fényvédelemből áll. Tavasszal és ősszel célszerű elvégezni. Tavasztól fontos megfelelő fényvédőt alkalmazni hogy ne rosszabbodjon a pigmentzavar.

A korszerű kozmetikai kezelésekben számos eljárást tudunk alkalmazni, a bőr koptatásával hámlasztásával kombinálva, de a sikeres hosszú távú eredmény eléréséhez szoros együttműködés szükséges, nagy hangsúlyt kap az otthoni szakszerű ápolás és a napozástól való tartózkodás.

Fényvédelem

A napfény gyógyító hatását évezredek óta ismerjük. A különböző energiájú sugaraknak más-más hatása van az emberi szervezetre. A Földet érő természetes fény, a napfény hullámhossza alapján látható fényre, infravörös és ultraibolya sugarakra osztható. A különböző energiájú sugaraknak más-más hatása van az emberi szervezetre.

Szemünk csak a 400-800 nm hullámhosszú fényt képes érzékelni.
Az ultraibolya és infravörös sugarak láthatatlanok. Az infravörös csupán melegítő hatású, ezeket hősugaraknak is nevezzük. Biológiai hatása csak az ultraibolya sugaraknak van.
Az UV sugarak tovább bonthatók UV-A, UV-B, és UV-C sugarakra.
Az UV-C sugarakat, a légkört övező - sértetlen - ózonréteg elnyeli, természetes körülmények között nem jutnak a Földre, de az emberi ténykedések miatt az ózonréteg különböző helyeken és mértékben, időnként elvékonyúl, helyenként kilyukad.

Az ultraibolya sugarak biológiai hatásai:
Általános, az egész szervezetet érintő hatása közül legfontosabb, hogy a bőrben D-vitamint képez. A D-vitamin nélkülözhetetlen a csontfejlődésben. Fokozza a vérképző szervek működését, javítja az általános állapotot. Növeli a szervezet védekezőképességét a fertőző betegségekkel szemben.
Másodsorban helyi hatása gyulladáskeltő és pigmentképző, ha túl sokat tartózkodunk a napon hólyagképződés is, kíséri. A folyamatot pigmentálódás és hámlás követi.
Az UV-A sugarak hatására gyulladás nélkül pigmentálódik a bőr. Az ózonréteg hiányosságai miatt bennünket érő-, illetve a mesterséges fényforrások által kibocsátott UV-C sugarak a bőr korai öregedését, rosszindulatú elváltozásait, és szemkárosító hatást fejtenek ki.

Érdemes fokozatosan hozzászoktatnunk bőrünket a napfényhez így fokozatosan növekszik a pigmentáció, és vastagszik a szaruréteg. A bőr ellenálló képessége sokkal magasabb, a további UV sugarakkal szemben.

Napozásra a kora délelőtti, kb. 11 óráig tartó, és a délutáni, 15 óra utáni időszak alkalmas. Figyelembe kell venni, hogy nedves bőrrel és szélben hamarabb leéghetünk.

A világosabb vagy fehér bőrűek a legmagasabb fényvédőket alkalmazzák, és csak rövid ideig tartózkodjanak a napon.

Megfelelő Ruházat

A megfelelő ruházat fontos része a fényvédelemnek. A napszemüveg és a széles karimájú fejfedő önmagukban nem elegendőek, az egész testet óvni kell az ártalmas sugárzástól.

  • legyen minél sűrűbb szövésű a ruhánk anyaga;
  • a sötét színek kevesebb fényt engednek át, mint a világosak;
  • a vastag anyagok nagyobb védelmet nyújtanak, mint a vékonyak;

A fényvédőszerek többnyire két hatásra épülnek, egyrészt kémiai úton elnyelik, vagy visszaverik a káros sugárzást, másrészt fizikailag megakadályozzák, hogy a sugárzás behatolhasson a bőrbe (cinkoxid és titániumdioxid segítségével).

A fényvédők helyes használata

Sokan azt hiszik, hogyha megfelelően bekenik a bőrüket, több időt tölthetnek a napon. Ez azonban tévedés, a naptej nem biztosít megfelelő védelmet, csak csökkenti a bőr károsodásának valószínűségét,

  • bőségesen kenjük be a bőrünk sugárzásnak kitett részeit;
  • ne feledkezzünk meg a fülekről, a térdhajlatokról, a kezekről és a lábfejekről sem;
  • már azelőtt kenjük be magunkat, hogy kimegyünk a szabadba;
  • felhős időben is használjuk naptejet;
  • úszás, fürdőzés után mindenképp, de egyébként is minimum kétóránként kenjük be magunkat.

Bőrtáplálás:

Nagyon fontos a napozás utáni ápolók használata melyek bőrnyugtató, hidratáló és visszazsírozó anyagokat tartalmaznak. A napsugarak nagyon kiszárítják a bőrt, csökkentik a faggyútermelést, fokozzák a vízleadást. A verejték elpárolgása utána visszamaradó só tovább rontja a bőr állapotát. Napozás után alaposan le kell mosni a bőrt, majd a maradék fényvédőt és verejték maradványitól megtisztított bőrt, alaposan át kell kenni napozás utáni balzsammal, hidratáló krémmel vagy egy testápolóval. Hamarabb ráncosodik a bőrünk, ha kihagyjuk ezt a fontos lépést. Helyesen eljárva, a napfény öregítő hatása csökken, és tovább marad barna a bőr.

A Hyaluronsav segít megőrizni a bőr fiatalságát, szépségét.

A Hyaluronsav segítségével felvehetjük a harcot a makacs ráncok ellen. Az öregedés elleni harc egyik fő tényezője a Hyaluronsav szövetekben való megőrzése, ill. visszajuttatása a bőrbe. Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás a stresszmentes környezet hozzájárul ahhoz, hogy megőrizzük a fiatalságunkat. Azonban létezik egy módszer, ami még ezeknél is sokkal hatásosabb: egy titokzatos sav, a Hyaluronsav, mely a fiatalos kisugárzás titka.
Mi is pontosan a Hyaluronsav ?
Természetes formájában megtalálható az emberi testben. A fiatalság elixírjének is elnevezett bőralkotó az irha volumenért felelős. Hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtetközötti állományt, saját térfogata akár ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes raktározni, ezáltal biztosítja a bőr teltségét, rugalmasságát. Emellett antioxidáns és antibakteriális hatással is rendelkezik.
A szervezet Hyaluronsav tartalma az életkorral folyamatosan csökken, 40 éves korra a fele, a 60. életév betöltése után mintegy 10 %-a a születéskori értéknek.
A genetika, a környezet, a táplálkozás és az életforma mind-mind befolyásolja a Hyaluronsav szintet.
Ne várjuk meg az első ráncok megjelenését.
A ráncok sokkal előbb kezdenek kialakulni a bőr mélyén, mint ahogy az kívülről látható lenne. A ránc ugyanis már a fiatal bőrben is ott rejtőzik, de csak később válik láthatóvá a bőrfelszínen.
Ezért ha késleltetni akarjuk a bőr élettani öregedését, akkor már fiatalkorban el kell kezdeni az arcbőr professzionális ápolását.
Kinek ajánlható?
Mindenkinek, aki szeretné megőrizni fiatalos megjelenését.
A kozmetikai gyakorlatban a bőrbe juttatható mezoteráiával, hideglézer kezeléssel, arcápolók hatóanyagaként ill. táplálék kiegészítőkkel.

Növényi botox, argirelin a természetes szépségért.

Ne ijedjünk meg, nem kígyóméregről van szó. A hatóanyag jótékony, teljesen veszélytelen ugyanakkor nagyon hatásos. A kígyóméreg bénító hatású, de ez a vegyület csak a méregnek azt az összetevőjét másolja, amely ellazítja, és ellazult állapotban tartja az izmokat. Az ingerület átadását gátolja meg. Az arc ráncainak jó részét a mintegy 60 mimikai izom által okozott ráncok képezik. Ezzel a hatóanyaggal kozmetikai úton megszabadulhatunk ráncaink jó részétől és mélyebb ráncaink is jelentősen enyhülnek. Biztonságos, ökológiailag kifogástalan és kockázatmentes hatóanyag, amely nem tartalmaz tartósítószert sem. Rendkívül kedvező tulajdonságai miatt egyre több gyártó használja termékeiben.

Természetesen a készítmények hatásossága eltérő, függ a hatóanyag koncentrációtól, illetve a termékek más hatóanyagainak összetételétől, amelyek egymás hatásait erősítik.

Hatékony alternatívája az orvosi beavatkozásoknak.

Kozmetikai gyakorlatban felhasználható koncentrátumok, mezoterápiás kezelések, maszkok, pakolások összetevőjeként.

Az otthoni bőrápolókban felhasznált argirelin a szalonkezelések eredményeit sokáig meghosszabbítják.

Növényi őssejt technológia forradalma a kozmetikai iparban.

A kozmetikai kutatólaborok az őssejteket az öregedés látható jeleinek eltüntetésére alkalmazzák. Az őssejtek olyan faktorokat tartalmaznak amelyek a sejtek önmegújító képességét tartják karban.

A legfrissebb kutatások igazolják, hogy az őssejteknek köszönhetően az emberi bőr fiatal tud maradni. A bőr öregedésével a bőrben található őssejtek sejtmegújító képessége csökken. A probléma kiküszöböléséhez nyújt hatékony segítséget a növényi őssejt technológia. Feléleszti az emberi őssejteknek a kor előrehaladtával ellustuló működését.

A jelenlegi kutatások egy almafa őssejtjeit találták a leghatékonyabbnak a bőrfiatalításra.

Az eredmény egyértelmű: lassítja az öregedés nyomait, védi a bőr őssejtjeit.

Lúgosítsuk szervezetünket!

Egészségünket így a bőrünket is, számos tényező veszélyezteti, az étrend helyes megválasztásával.jelentősen csökkenthető a szervezetbe kerülő káros vegyületek mennyisége.
A bőr belső táplálását az elfogyasztott ételek, italok jelentik, ezért a szépségápolás szempontjából is alapvetően fontos, hogy előzzük meg a méreganyagok szervezetünkbe kerülését.
Ma már sikerült bizonyítani, a lokális savasodást nyugodtan lehet az első számú civilizációs népbetegnek nevezni.
A helytelen táplálkozás következtében az anyagcserében egyre több sav keletkezik, amely tartósan megbetegít bennünket. Ezek a savak olyan salakanyagok, amelyek túlnyomórészt a kötő- és zsírszövetben raktározódnak el. Ezáltal elzáródások alakulnak ki a szervezet folyadék forgalmában (vérben, nyirokrendszerben) a sejtfalak vastagabbá és áthatolhatatlanná válnak, így a zsírszövetek oxigén ellátása egyre inkább megnehezül. A helytelen táplálkozás mellett a savasodásban jelentős szerepet játszanak a környezeti ártalmak, a stressz, a fokozódó gyógyszerfogyasztás és a mozgásszegény életmód.
Mindezt tovább komplikálják a nőknél a hormonális változások és a terhesség. A helyi kötőszöveti túlsavasodás fokozatosan megy végbe, hosszú évekig eltarthat, míg az általa okozott testi és lelki károsodás különböző helyeken és mértékben megjelenik.
Amikor kibillen egyensúlyából ez a komplex rendszer, felborul a szervezet működéséhez szükséges sav-lúg egyensúly.
Hosszabb távon sav és salak maradványok halmozódnak fel, amelyek meggyengítik az immunrendszert, betegségek kialakulásához vezetnek és kötőszövetünkön keresztül is, csalhatatlan jelek kísérik.
Megelőzés: a megfelelő lúgosítás

Erősen savas élelmiszerek:
Kemény sajtok, hús, kolbász, tojás, hal csokoládé, kakaó, finomlisztből készült termékek, sós földimogyoró, kávé, kóla, tömény szesz, cukor és minden cukor tartalmú termék.
Gyengén savas élelmiszerek:
Túró, vaj, mogyoró, teljes magvú gabonák és a sör.
Erősen lúgos élelmiszerek:
Zöldség- és gyümölcslevek, leveles zöldségek, saláták, gyökérzöldségek, burgonya, gombák, hüvelyesek, uborka, póréhagyma, fekete tea és méz.
Enyhén lúgos élelmiszerek:
Tej, szárított gyümölcsök, búzacsíra, szójaliszt, száraz bor.

A konzerv gyümölcsök, a házilag eltettek is táplálkozástanilag értéktelenek.
A mélyhűtött élelmiszerek is igen kevés tápanyagot tartalmaznak.
A túlzott konyhasó használatát, panírozott ételek, a sok gyümölcsjoghurtot, tejszínt, szénsavas üdítő italokat és minden kivonatból készült terméket kerüljünk.
Ha tehetjük, törekedjünk a lúgos élelmiszerek fogyasztására, bőrünk, testünk és lelkünk is meghálálja.barnahajú_hölgy

Ezen a hasábon a http://kozmetikaportal.hu oldalról átvett, néhány szómagyarázatot is mutatunk.

napozó nő

napozó nő

Fényvédő anyagok: Megvédik a bőrt az ibolyántúli sugarak káros hatásaitól. Hatásmechanizmusuk többféle, visszaverik, megtörhetik, szétszórhatják az ibolyántúli sugarakat, megváltoztathatják azok hullám-hosszát.

napozó nő kalapban

Regeneráció: Elpusztult sejtek, szövetalkotók újraképződése, megújhodása. A folyamatot-elősegítő anyagokat, regeneráló anyagoknak nevezzük.

MATIS INTENSIVE krém

vízben futó hölgy

pH-érték a vizes oldatok kémhatásának kimutatására szolgáló értékrendszer.

MATISKIN

Maszk: állaga sűrűbb, mint a krémeké, vagy a pasztáké. Megjelenési formái: szuszpenzió, vagy hab.

növényi össejt krém 1

női arc

Antioxidánsok: zsírok, olajok, vitaminok avasodását megakadályozó vegyületek.

paradicsom

brokkoli

répakarikák

ápolt arc


MATIS


ápolt fiatal arc